Dressyrträning för Sara

I dag var det dax för dressyrträning.
Som vanligt var Gullan inte världens roligaste precis. Det är väldigt svårt att hitta den rätta känslan när hon gör rätt. Hon får inte bli för lång och hon får inte bli för kort, GUUD! tror jag blir galen!!
Men vi ska fixa det, jag ska inte ge upp!!
Men överlag är jag nöjd med henne från dagens ridpass, hon gick riktigt trevligt i slutet, hon kan faktiskt om hon bara vill :)


Sorry för en ganska så dålig bild, men har inte så många bra bilder på Gulle :(


Planering för veckan




Söndag - dagens ridpass

I dag cyklade jag till stallet vid 12 tiden. När jag kom dit fixade jag allt i stallet och sen gick jag och Gullan in i ridhuset för att ta ett riktigt dressyr pass.
Just nu håller jag på med att få Gullan att jobba med sina bakben. Så jag körde mycket att hon skulle korta steget och länga steget. 
Hon är ganska duktig på att undvika att jobba med sina bakben, hon drar ner huvet och springer bara på sina framben ELLER så gör hon "gullangrejen". Vilket innebär att hon står och hoppar på stället. Allt för att slippa jobba!
Men i slutet fick jag till det, eller iallafall i traven och skritten, i galoppen var det lite svårare. 


 
Sen när jag kom hem, var jag även så pass duktig så jag gick ut och sprang lite.
Jag gjorde samma sak som vi gjorde på idrotten i torsdes. Vi sprang kortintervaller, 80 sekunder 95 % och vila i 60 sekunder, detta upprepade jag 10 gånger!
GAAALET JOBBIGT!


Mina Tränare

Jag tränar ca 3 gånger i veckan för tränare. Vilket jag tycker är jätte bra. Eftersom jag står i samma stall som mina tränare är det bara fråga om hjälp nästan när som helst, vilket är ett stort plus för mig

På måndagarna tränar jag alltid för min grymma dressyr tränare, Sara Lundholm. Hon är en otroligt duktig tjej som vet vad hon snackar om!
På onsdagarna tränar jag hoppning för Caroline Persson. Hon är också en galet bra tränare. Hon varierar sina övingar och jag tror aldrig jag har ridigt samma öving någongång!
Om jag inte tävlar på helgen brukar Carro hjälpa mig lite. Oftast hoppar vi, men det kan hända att det blir markarbete ibland.

Dem sista veckorna har jag även tränat för Sabine Olsson i Båstad. Det har fungerat jätte bra på hennes träningar och jag trivs jätte bra med henne.



Som jag sa innan står jag i samma stall som mina tränare, alltså i Carolines och hennes familjs stall.
Stallet ligger i Vantinge. Vi har tillgång till ridhus, skrittmaskin och paddock.
Stallet är inte precis så stort, men väldigt mysigt och hästarna trivs väldigt bra där.
Hagarna är lagom stora och fina. Fina ridvägar och nära till hallandsåsen.







Bild på Caroline och hennes gamla häst Filip.


Min häst

Min häst heter Up to you och är ett 9-årigt sto som kom till Sverige när hon var 6 år. Hon har en bra stamtavla, hennes pappa, Ahorn, har varit en framgångsrik hopphäst, som var med i det olymiska laget för Tyskland. Hennes morfar, Cantus var också en väldigt framgångsrik häst som reds av Niklaus Schurtenberger. 
Innan hon kom hit bodde hon i holland där hon fick två föl. Det ena fölet köpte holsteiner förbundet, (som är ett stort och kändt stuteri i holland).
När hon kom till sverige, till Ullrika trädgrådh var det meningen att hon skulle bli ett avel sto. Men Ullrika insåg ganska snabbt att Gullan (som hon kallas) var för bra för att avla på. Hon började träna upp henne och tävlade henne upp till 1,20. Men längre kom dem inte för kemin passade inte ihop mellan Ullrika och Gullan.
Så hon bestämde sig för att sälja henne. Vintern 2009 kom jag och provred henne och det sa klick direkt!
Från våren 2009 har hon varit min. I början var hon riktigt vild och jag började tvivla om jag hade gjort rätt val.
Men nu efter lite mer än ett år är hon min bästa vän och bättre häst än henne kan jag inte tänka mig Y
Vi har inte gjort så mycket reslutat för vi har haft så mycket otur hela tiden. Jag har brutit handlederna två gånger och Gullan har blivit behandlad i sitt högra bakben. Men vi har fått några placeringar i 1m och 1,10.

Gullan är en jätte snäll häst som älskar att hoppa. Om hon hade fått välja hade hon velat hoppa varje dag. För dressyr är något som Gullan inte alls gillar, hon går gärna och tänker på helt andra saker då ;)
Hon är en häst med väldigt mycket charm. Hon tycker inte om när det blir för stora förändringar, som t.ex. att byta hage eller box. Då blir hon sur och orolig och hon förstår varför man ska ändra saker, det var ju bra som det  var innan ;)

Mina mål med Gullan är att vi ska komma upp i klasserna och det hade varit roligt om vi kunde vara med i SM någongång!
 


Välkommen till min nya "ridblogg"

Denna bloggen kommer fungera som en riddagbok.
Här kommer jag skriva tävlingsresultat, träningstips och annat som händer i stallet :)


RSS 2.0